Spray tannen

Spray tannen

Het hele jaar door een mooie, egale bruine kleur die niet slecht is voor je huid!

Daarom spray tanning:

√ Direct een gebruinde huid
√ Je voelt je fantastisch en zo zie je er ook uit
√ Het is snel, spray tanning duurt 10 minuten
√ Natuurlijk resultaat
√ Goed voor je huid!

Hoe gaat een spray tan behandeling in zijn werk?
Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid! Een behandeling duurt maar zo'n 10 minuten. In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De  werkzame stof is echter DHA. Binnen 3 uur is de tint volledig ontwikkeld. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien.

Wat is DHA?
DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen. DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt.

Wat moet ik doen voor de behandeling?
Scrub de huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor. Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de sessie (anders is je huid te gevoelig). Verwijder alle make-up voordat de spray tan wordt aangebracht op de huid. Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden. Draag comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed op de dag van behandeling. Na een wasbeurt is je kleding dan weer schoon. 

Wat te doen na de behandeling?
Wacht even met het nemen van een bad of douche meteen na de spray-sessie. De tanning lotion krijgt zo de gelegenheid om in de huid te trekken. 1 uur tot 3 uur na de behandeling mag je weer douchen met milde douche gel. Mocht er bij het douchen of baden een bruine verkleuring van het water zichtbaar worden, dan is dit louter overtollige lotion. Dit gaat niet ten koste van je bruine teint. Ook dien je – na de sessie – intensief transpireren even uit te stellen. Het beoefenen van sport met een overmatige transpiratie als gevolg, direct na de spray tan, wordt afgeraden. Om de bruine teint langer te behouden, is het goed om dagelijks vochtinbrengende crème op de gebruinde huid aan te brengen.

Hoe lang blijft mijn kleur mooi na een spraytan?
De bruine kleur kun je ongeveer 5 tot 7 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een vochtinbrengende crème en gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel. Let er ook op dat je met je handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over je huid 'ragt'.