COCOS OLIE
Deze olie, ook wel bekend als kokosboter, wordt zeer gewaardeerd om zijn beschermende, voedende en verzachtende eigenschappen op de huid van het gezicht en het lichaam. Geeft glans en kracht aan het haar. Het natuurlijke, zoete en zachte parfum is een genot dat ons aan de zomer doet denken. Verkregen door het persen van verse kokosnoten met een ambachtelijk proces, is puur en ongeraffineerd, met behoud van de vele kwaliteiten van de vrucht. Kokosolie is een verzadigde olie, het heeft normaal een vaste structuur (zoals boter in feite) maar rond de 25 ° en hoger wordt deze vloeibaar. Wit van kleur met een zijdezachte textuur, wordt gemakkelijk door de huid opgenomen en is als een stabiele olie die maandenlang op kamertemperatuur bewaard kan worden zonder ranzig te worden. Het is samengesteld uit 50% laurinezuur, ongeveer 20% myristinezuur, 10% palmitinezuur, 7% caprylzuur en het resterende deel is caprinezuur. Met name laurinezuur is een vetzuur dat lijkt op de in de huid aanwezige eiwitten. Een zeer rijke olie dat de huid voedt, het vermindert aanzienlijk uitdroging en kalmeert huidirritaties. Heel goed voor de huid die rood is geworden door de zon, het kalmeert roodheid en verbranding, dankzij de kalmerende werking. Bovendien gaat het de uitdroging door zon, wind en zout tegen. Het bevat ook vitamine A en vitamine E, gaat huidveroudering tegen, verstevigt de huid en herstelt haar glans. Kokosolie (of kokosboter) heeft ook een genezende werking op gesprongen lippen, waardoor het ongemak veroorzaakt door kloven wordt gekalmeerd. Doordat het rijk is aan vitamine E, vitamine K en ijzer, voedt kokosolie het haar, waardoor het voller en glanzend wordt. Een goede behandeling voor droog en beschadigd haar.

Inhoud 100ml.

INCI
Cocos nucifera (Kokos) olie (*).* van biologische landbouw.

10 andere producten in dezelfde categorie:

Bekijk de producten in dezelfde categorie