Droge huid

Droge huid gezicht oorzaak - Begrijp en behandel uw huidproblemen

Wat veroorzaakt een droge huid van het gezicht?

Een droge huid van het gezicht kan door verschillende factoren worden veroorzaakt. Het is belangrijk om de specifieke oorzaak te identificeren om de juiste behandeling te kunnen kiezen. Een van de meest voorkomende oorzaken is een gebrek aan vocht in de huid, vaak door koude of droge lucht. Ook het gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten kan de huid barrière beschadigen, wat leidt tot een rode droge huid.

Rode droge huid

Een rode droge huid is vaak geïrriteerd en kan schilferig aanvoelen. Deze symptomen kunnen verergeren door invloeden van buitenaf, zoals wind en Uv-straling. Het is essentieel om milde, hydraterende producten te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor de gevoelige huid.

Droog voorhoofd - Specifieke aandachtspunten

Een droog voorhoofd kan het gevolg zijn van overmatige blootstelling aan de zon of het gebruik van verkeerde reinigingsproducten. Het is belangrijk om een zachte reiniger te gebruiken en regelmatig een vocht inbrengende crème aan te brengen om de huid barrière te herstellen.

Extreem droge huid oorzaak - Wat te doen?

Bij een extreem droge huid kan er sprake zijn van een onderliggende medische aandoening zoals eczeem of psoriasis. Het is raadzaam om een dermatoloog te raadplegen voor een juiste diagnose en behandelplan. In de tussentijd kunnen intensieve hydraterende producten helpen om de symptomen te verlichten.

Oorzaken van een droge huid

Naast externe factoren zoals het klimaat en huidverzorgingsproducten, kunnen interne factoren zoals voeding en hydratatie een rol spelen bij de oorzaak van een droge huid. Het drinken van voldoende water en het eten van een gebalanceerd dieet rijk aan omega-3-vetzuren kan bijdragen aan een gezondere huid.

Wat kun je doen tegen een droge huid?

Hydratatie van binnenuit

 • Drink voldoende water: Zorg ervoor dat je dagelijks voldoende water drinkt om je huid gehydrateerd te houden.
 • Eet een gebalanceerd dieet: Voedingsmiddelen rijk aan omega-3 vetzuren, zoals vis, noten en zaden, kunnen helpen bij het verbeteren van de huidbarrière.

Goede huidverzorgingsroutine

 • Gebruik een milde reiniger: Vermijd agressieve reinigingsmiddelen die de huid kunnen uitdrogen. Kies voor een zachte, hydraterende reiniger.
 • Hydraterende crèmes: Breng direct na het wassen van je gezicht een hydraterende crème aan om vocht vast te houden. Kies producten met ingrediënten zoals hyaluronzuur, glycerine en ceramiden.
 • Exfolieer voorzichtig: Gebruik een milde exfoliant om dode huidcellen te verwijderen, maar doe dit niet te vaak, omdat het de huid kan irriteren en verder uitdrogen.

Vermijd irriterende stoffen

 • Vermijd heet water: Gebruik lauwwarm water voor het wassen van je gezicht, omdat heet water de natuurlijke oliën van de huid kan verwijderen.
 • Gebruik zachte handdoeken: Dep je gezicht droog met een zachte handdoek in plaats van te wrijven.

Omgevingsfactoren

 • Luchtbevochtiger: Gebruik een luchtbevochtiger in huis, vooral tijdens de wintermaanden, om de luchtvochtigheid op peil te houden.
 • Bescherming tegen koude en wind: Bescherm je gezicht tegen koude wind en droge lucht door een sjaal of muts te dragen.

Medische behandelingen

 • Raadpleeg een dermatoloog: Als je last hebt van extreem droge huid of als de droogheid gepaard gaat met roodheid, schilfering of jeuk, kan een dermatoloog je helpen bij het vinden van de juiste behandeling.
 • Medicamenteuze crèmes: In sommige gevallen kunnen crèmes op recept nodig zijn om onderliggende aandoeningen zoals eczeem of psoriasis te behandelen.

Lifestyle tips

 • Beperk alcohol en cafeïne: Deze stoffen kunnen uitdroging van de huid verergeren.
 • Niet roken: Roken kan de bloedtoevoer naar de huid verminderen en de huid droog en dof maken.

In onze webshop vindt u een breed scala aan producten die speciaal zijn ontwikkeld om een droge huid effectief te behandelen. Van intensief hydraterende crèmes tot milde reinigers, wij hebben alles wat u nodig heeft om uw huid weer stralend en gezond te maken.

Ontdek onze hoogwaardige huidverzorgingsproducten die zijn ontworpen om uw droge huidproblemen aan te pakken!

Actieve filters

HydraIntense Serum - 1

HydraIntense Serum

Prijs € 36,25
 • HydraIntense Serum is een hydraterende booster
 • Voorkomt de tekenen van veroudering door cel-uitdroging actief tegen te gaan
 • Allergeenvrij, met hoogwaardige en gecertificeerde actieve ingrediënten
 • De niet-vette geltextuur wordt zeer snel door de huid opgenomen
 • Je huid voelt heerlijk soepel en gehydrateerd