Serums

Eerst serum of dagcrème? Ontdek het juiste gebruik en verschillen

Wij beantwoorden alle vragen over huidverzorging, inclusief of je eerst serum of dagcrème moet gebruiken. Leer wanneer je serum voor je gezicht gebruikt, waarom serums belangrijk zijn en wat het verschil is tussen een serum en een crème.

Wanneer gebruik je serum voor gezicht?

Een serum gebruik je meestal na het reinigen van je gezicht en voor het aanbrengen van een dagcrème. Serums bevatten geconcentreerde actieve ingrediënten die diep in de huid doordringen om specifieke problemen aan te pakken, zoals fijne lijntjes, pigmentatie of een doffe huid. Gebruik het serum 's ochtends en/of 's avonds, afhankelijk van je huidbehoeften en de aanbevelingen van het product.

Serum gezicht: Waarom het belangrijk is

Serums zijn essentieel in een huidverzorgingsroutine vanwege hun krachtige formules. Ze bieden gerichte behandelingen die niet altijd mogelijk zijn met crèmes alleen. Hier zijn enkele redenen waarom je een serum zou moeten gebruiken:

 • Hoge concentratie actieve ingrediënten: Dit maakt serums effectief voor specifieke huidproblemen.
 • Snelle absorptie: Serums zijn vaak lichter en worden snel door de huid opgenomen.
 • Diepe werking: Ze dringen dieper door in de huidlagen voor maximale effectiviteit.

Verschil tussen serum en crème

Het verschil tussen serum en crème zit voornamelijk in hun textuur en functie:

 • Textuur: Serums zijn dunner en lichter, terwijl crèmes dikker en zwaarder zijn.
 • Ingrediënten: Serums bevatten een hogere concentratie aan actieve ingrediënten, terwijl crèmes meer hydraterende en beschermende stoffen bevatten.
 • Gebruik: Serums worden voor de crème aangebracht om specifieke problemen aan te pakken, terwijl crèmes vooral bedoeld zijn om de huid te hydrateren en te beschermen.

Veelgestelde vragen over serum en dagcrème

Moet ik serum en dagcrème samen gebruiken?
Ja, voor de beste resultaten gebruik je een serum en daarna een dagcrème. Het serum behandelt specifieke huidproblemen, terwijl de crème hydrateert en beschermt.

Kun je serum gebruiken zonder dagcrème?
Hoewel het mogelijk is om alleen een serum te gebruiken, biedt een dagcrème extra hydratatie en bescherming die je huid nodig heeft, vooral overdag.

Wat is de beste volgorde van aanbrengen?
De juiste volgorde is: reinigen, tonifiëren (optioneel), serum, en vervolgens dagcrème. Dit zorgt ervoor dat alle producten optimaal worden opgenomen en hun werk kunnen doen.

Heb je nog meer vragen over eerst serum of dagcrème? Blijf onze shop bezoeken voor uitgebreide tips en advies over huidverzorging. Samen zorgen we voor een gezonde en stralende huid!

Actieve filters

HydraIntense Serum - 1

HydraIntense Serum

Prijs € 36,25
 • HydraIntense Serum is een hydraterende booster
 • Voorkomt de tekenen van veroudering door cel-uitdroging actief tegen te gaan
 • Allergeenvrij, met hoogwaardige en gecertificeerde actieve ingrediënten
 • De niet-vette geltextuur wordt zeer snel door de huid opgenomen
 • Je huid voelt heerlijk soepel en gehydrateerd