FRUITZUURPEELING (75 min)
Glycolzuur, melkzuur of salicylzuur
- De huid wordt gereinigd zodat de peeling goed opgenomen wordt door de huid
- De huid wordt voorbereid op de peeling d.m.v. de Pre Peel Solution
- De peelingvloeistof wordt aangebracht, afhankelijk van de sterkte van de peeling voelt u een lichte tot intense prikkeling.
- De peelingvloeistof wordt geneutraliseerd en verwijderd
- Indien nodig uitreinigen van de huid
- Bio Active vitamine C wordt aangebracht
- Het enzymenmasker masker wordt aangebracht om alle losgekomen dode huidcellen te verwijderen, de huid nog dieper te reinigen en te voeden.
- Serum passend bij het huidtype wordt aangebracht en de huid wordt gekalmeerd met de Cold Hammer
- Afsluitende verzorging en spf. (tot 2 weken na de peeling elke dag SPF50 aanbrengen)

Fruitzuurpeelingen zijn intensieve peelings voor huidverbetering, huidvernieuwing en egalisatie. Glycolzuurpeelingen zijn geweldige peelingen voor de huid met hyperpigmentatie, huidverkleuringen, melasma of als anti-aging. Een melkzuurpeeling is een sterke vochtbinder en geeft een prachtige glow, deze peeling wordt gebruikt bij een vochtarme huid, tbv anti-aging, lichte hyperpigmentatie of bij een doffe/vale huid. Salicylpeelingen worden ingezet voor de onzuivere huid, verstopte poriën, vette/gecombineerde huid.
Een fruitzuurpeeling is een verzamelnaam voor verschillende zuurpeelings, waarbij een zure stof gebruikt wordt om beschadigde dode huidcellagen te verwijderen. Een fruitzuurpeeling heeft een keratolytische werking, wat betekent dat de bovenste huidlagen versneld afschilferen. Een fruitzuurpeeling verweekt de kitsubstantie tussen de dode huidcellen, waardoor deze los komen en kunnen afschilferen.

Een enkele behandeling is al erg effectief als opfrisbehandeling maar om een optimaal resultaat te kunnen bereiken is het aan te bevelen een kuur van meerdere peeling-behandelingen te ondergaan. Afhankelijk van de huidklacht(en) worden gemiddeld 3 tot 6 peelings aangeraden. Het aantal weken tussen iedere peeling kan variëren van 2 tot 4 weken. De werking van de peelings is cumulatief (opeenstapelend) waardoor het resultaat steeds beter en intensiever wordt. Het is belangrijk dat u tijdens deze kuur zonlicht en zonnebank vermijdt, daarom worden de meeste kuren vanaf september tot mei gedaan. Hiermee wordt de zomerperiode vermeden waarbij de zonkracht hoog kan zijn.

Een fruitzuurpeeling wordt toegepast bij de behandeling van:
- Actieve Acné
- Vette huid
- Grove poriën
- (acné) Littekens
- Kleine zonbeschadigingen
- Pigmentvlekken
- Verhoornde huid
- Fijne rimpels
- Oppepper voor de huid

Bepaalde medicijnen/zalven kunnen ervoor zorgen dat de huid anders reageert dan normaal. Met sommige medicijnen moet tijdelijk gestopt worden:
- Retinoïden zoals Tretinoïne, Renova, Retin-A, Avage; gebruik staken 10 dagen voor tot 10 dagen na de peeling.
- Adapaleen en Benzoyl Peroxide (op doktersrecept, Clear Skin producten kunnen wél gebruikt worden); gebruik staken 5 dagen voor en 5 dagen na de peeling.
- Hydroquinone; gebruik staken 7 dagen voor en 7 dagen na de peeling.
- Roaccutane; peeling kan toegepast worden, echter een inwerktijd van 2 minuten wordt niet overschreden + er wordt géén Glycolic Acid Peel van 50% toegepast.

In de zomermaanden kan alleen de Salicylzuur peeling geboekt worden. I.v.m. extra gevoeligheid voor UV en zonverbranding zijn de glycolzuur- en lactic acid peelingen niet te boeken.

Bij het volgen van een kuur is het gebruik van de juiste Salonnepro thuisproducten noodzakelijk om een optimaal resultaat te verkrijgen.

5 andere producten in dezelfde categorie:

Bekijk de producten in dezelfde categorie