10 Tips voor een mooie & gezonde huid

10 Tips voor een mooie & gezonde huid

In deze blog vind je 10 tips die het beste uit jouw huid halen. Hoe houd je je huid mooi & gezond en wat doet de huid eigenlijk?


De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Bij een volwassene is het oppervlak 1.5 tot 2.0 m². Het gewicht van de huid, inclusief het onderhuids bindweefsel ligt tussen de 15 en 20kg.  Ongeveer 16% van je gehele gewicht komt van de huid.
Elke minuut verlies je zo'n 40.000 oude huidcellen! Een groot deel van de dode cellen verlies je vanzelf. Maar een deel van die cellen blijft aan de huid kleven. Te veel dode huidcellen op je huid kunnen haar dof en minder glad maken en poriën verstoppen. Bij een goede verzorging van de huid hoort ook het regelmatig verwijderen van dode huidcellen of exfoliëren. Dit doe je door middel van een peeling of scrub.

Jouw huid beschermt je tegen allerlei invloeden van buitenaf.

Onze huid is zo veel meer dan alleen maar het omhulsel van ons lichaam:
- Ze is de eerste verdedigingslinie tegen schadelijke invloeden uit onze omgeving. (verwondingen, ziekteverwekkers, zonlicht, schadelijke stoffen)
- Ze zorgt ervoor dat wij niet snel oververhit, onderkoeld of uitgedroogd raken.
- De huid bezit tastgevoel zodat wij dingen kunnen voelen en daardoor bijvoorbeeld complexe handelingen met onze handen kunnen verrichten.
- Ze laat ons warmte, kou en pijn voelen.
- De huid maakt ons herkenbaar voor de mensen om ons heen.

Zonder huid zouden we simpelweg niet bestaan.
Zorg dus goed voor jouw huid. Een goed verzorgingsritueel is belangrijk om je huid gezond te houden. Een optimale huidverzorgings-routine ziet er als volgt uit:
Reiniging - Lotion - (Olie)serum - Dag- of nachtverzorging - Oogverzorging - Zonnefactor - 1 á 2x per week peeling & masker en natuurlijk elke maand een bezoek aan jouw huidspecialiste of schoonheidssalon.

Veroudering is helaas niet te voorkomen maar een goede verzorging met goede, op jouw huidtype afgestemde producten, kan het proces wel beduidend vertragen. Jouw schoonheidsspecialiste kan jou hierbij helpen.

En hier dan de 10 tips die jou helpen het beste uit je huid te halen, om haar mooi en gezond te houden:

  1. 1. Smeer elke dag een zonnebrandcreme van minimaal factor 30. Zo voorkom je niet alleen rimpels maar ook huidkanker.
  2. 2. Ga nooit met make-up op slapen. Je huid kan geïrriteerd raken en kan zo niet herstellen tijdens de nacht.
  3. 3. Rook niet, roken en een gezonde huid gaan absoluut niet samen! Je huid wordt er grauw van en krijgt rimpeltjes. Het is één van de hoofdoorzaken van vroegtijdige huidveroudering.
  4. 4. Vermijd stress. Als je je huid mooi wilt houden probeer dan stress te vermijden. Door stress vind jouw huid namelijk geen rust om te herstellen.
  5. 5. Drink voldoende water, zo een 1,5 tot 2 liter per dag. Water speelt een grote rol bij de zuivering van ons lichaam, afvalstoffen worden sneller afgevoerd en het ontgift de huid.
  6. 6. Slaap voldoende, neem zeker een nachtrust van ten minste 8 uur. In jouw slaap herstelt het lichaam en daarmee jouw huid zich, het regenereert, breekt afvalstoffen af en repareert cellen.
  7. 7. Zorg voor een gezonde voeding met voldoende vitamines, mineralen, enzymen en aminozuren. Het zijn de bouwstenen van het leven en voor de activiteiten in de cellen, celvernieuwing, stevigheid en elasticiteit van de huid van cruciaal belang. Drink niet te veel alcohol en koffie.
  8. 8. Neem elke dag een frisse neus en ga naar buiten, beweging en de buitenlucht zorgen ervoor dat overtollig vet vermindert, je huid stevig blijft en geeft een goede doorbloeding.
  9. 9. Gebruik goede natuurlijke en op jouw huid afgestemde producten. Het gebruik van verkeerde cosmetica kan ervoor zorgen dat jouw huid uit balans raakt en verstoringen in je huid verzoorzaken. Denk aan pukkeltjes, droge en/of rode plekken, meer talgproductie, een algeheel vettere of drogere huid etc.
  10. 10. And last but not least….: Wees gelukkig! Gelukkige mensen stralen dit ook uit, sta dus positief in het leven, geniet van het leven, lach veel en wees blij met jezelf.


Heb jij hulp nodig bij het kiezen van de juiste gezichtsverzorgingsproducten of wil je meer informatie over de schoonheidsbehandelingen die ik aanbied? Neem gerust contact met mij op, ik help je graag.

Met stralende groet,

Alice Hendriks- Koll

't Bjoetiekje Huidverbetering & Welzijn - Jouw schoonheidssalon in Kerkrade