De huidtypen volgens ayurveda

De huidtypen volgens ayurveda

De huidtypen volgens ayurveda en de drie dosha types zijn Pitta, Vata & Kapha.


Kenmerken van een Pitta huid:
Een heldere, goed doorbloede huid met een gemiddelde huiddikte en een normale huidglans, middelgrote poriën en sproetjes. Een onevenwichtige Pitta huid is gevoelig en gestresst, kan last hebben van een verminderde lipidebarrière en oppervlakkige pukkeltjes, huiduitslag, roodheid, couperose en pigmentplekjes. De Pitta huid heeft halfvolle producten nodig die de huid kalmeren en de lipidebarrière van de huid ondersteunen.

Een Vata huid heeft de volgende kenmerken:
Een mooie dunne huid met veel mimiek, zacht, licht of olijf van kleur met fijne poriën. Een onevenwichtige Vata huid is arm aan talg en vocht, is vaak droog en ziet er flets en mat uit. Er ontstaan in dit type huid snel expressielijntjes, de huid jeukt vaak en kan er craquelé uit zien. De Vata huid heeft veel zorg en voeding nodig om er mooi en jeugdig uit te blijven zien.

De kenmerken van een Kapha huid:
Een zeer zachte, dikkere huid met minder mimiek, wat grotere poriën en meer huidglans. Een Kapha huid blijft langer jeugdig. Een onevenwichtige Kapha huid heeft neiging te vet te worden en kan last hebben van verwijde poriën, acne en een overmatige huidglans, en kan bleek en slecht doorbloed zijn. De Kapha huid heeft magere producten nodig die het vochtgehalte herstellen en de huidfunctie stimuleren.

Wil je een huidavies of een ayurvedische behandeling? Ik verwelkom je graag in mijn schoonheidssalon in Kerkrade, ook uit de omringende gemeenten Heerlen, Landgraaf, Simpelveld (Bocholtz), Brunssum en Voerendaal.

Met stralende groet,

Jouw schoonheidsspecialiste, Alice Hendriks-Koll