Reinigen

Reinigen

De eerste stap in je huidverzorgings-routine is natuurlijk: reinigen!


Door je huid goed te reinigen bereid je haar voor op de opname van alle werkstoffen die je daarna aanbrengt. Alle crèmes en serums die je na de reiniging aanbrengt worden beter en dieper in de huid opgenomen. Daarnaast is het natuurlijk super belangrijk om je huid te ontdoen van make-up, verontreinigingen van buitenaf en van binnenuit zoals talg en zweet. Daarbij zitten in de reinigingsproducten van LakShmi al flink wat verzorgende ingrediënten die kalmeren, stimuleren, activeren of voeden.

Welk LakShmi product vind jij fijn?

  • Een milk en tonic gaan hand in hand. Een milk heeft een cremige, meer vloeibare textuur en reinigt je huid heel zacht en grondig en verwijdert dode huidcellen zonder de PH-waarde te verstoren. Het voelt heerlijk comfortabel aan op de huid. De tonic verfrist de huid en bereidt haar voor op de opname van actieve werkstoffen. De Pitta milk en tonic is geschikt voor de gevoeligere huidtypes. Vata voor de droge huid en Kapha voor de vettere huidtypes. Verder kun je ook nog kiezen voor de anti-age milk en tonic, speciaal voor de huid boven de 40 jaar.
  • De Tridosha Cleansing Cream is een cremige reiniger die geschikt is voor alle huidtypes. Het is een goed alternatief voor de reguliere reinigingsmelk en lotion. Het heeft een dikkere en crèmige textuur, wat voor sommige mensen juist lekkerder en aangenamer is in gebruik. Het is een natuurlijke reiniging en verzorging in één en ook heel geschikt om de ogen en lippen te reinigen.
  • Micellair water is buitengewoon rijk aan plantaardige oliën die de huid gladder maken, de huid gaan verzorgen en de huid hierdoor fluweel zacht laten aanvoelen. Het heeft tevens een kalmerende en ontspannende werking maar ook een activerende werking op de bloedvaten. In één handeling reinigt en verzorgt het de huid, het kalmeert en geeft direct een fris gevoel. Je gebruikt het zonder na te spoelen. Een diepgaande maar zachte reiniging, in één snel gebaar verwijdert het make-up, reinigt het de huid, de ogen en de lippen perfect.
  • Detox Cleansing Mousse is een enzymatische reinigende en exfoliërende creme-mousse. De lichte, zachte en comfortabele textuur geeft direct een fris gevoel. Perfect voor alle huidtypes dankzij nieuwe bio-oppervlakteactieve stoffen die het evenwicht kunnen bewaren tussen een volledige reiniging en de gevoeligheid van de huid. De schuim voelt heerlijk zacht en romig aan op de huid, hij exfolieert, stimuleert de celvernieuwing en verwijdert verontreinigende stoffen, make-up, talg en vuil grondig.
  • Kokosolie werkt perfect om water-proof make-up snel en makkelijk te verwijderen. Een beetje kokosolie warm wrijven tussen je vingers of handen en masseer het in, verwijder het vervolgens met een zacht, vochtig compres. Je kunt er ook je hele gelaat mee reinigen, kokosolie werkt verzachtend, voedend en beschermend. Gebruik het echter niet op een vette en/of acne huid.

Wil je een huidadvies of een ayurvedische & huidverbeterende behandeling? Maak een afspraak in mijn salon te Kerkrade, je bent natuurlijk ook welkom vanuit de aangrenzende gemeentes Simpelveld (Bocholtz), Heerlen, Voerendaal, Brunssum of Landgraaf.

Met stralende groet,

Jouw schoonheidsspecialist, Alice Hendriks-Koll