Maskne

Maskne

Ik heb er laatst al eens een blog aan gewijd, Maskne: Huidirritatie, puistjes en roodheid door het veelvuldig dragen van mondkapjes.

Een video over hoe je Maskne onder controle kunt houden vind je hier:
Hoe houd je Maskne onder controle?

Wat kun je er zelf aan doen om Maskne onder controle te houden?

 • Blijf van je puistjes af, ga niet krabben en graven, je handen zitten vol bacteriën en door hiermee aan je gezicht te zitten ga je de ontstekingen alleen maar verergeren. Alleen als het puistje rijp is en er zit een wit kopje op dan mag je hem zachtjes en met schone handen uitduwen.
 • Was of vervang je mondkapje regelmatig en tijdens het wisselen van mondkapje reinig je huid dan zachtjes zodat je de bacteriën die op je huid zitten niet weer gaat insluiten onder het schone mondkapje alwaar ze in de vochtige omgeving verder kunnen gedijen.
 • Gebruik minerale make-up die jouw huid niet afsluit. De make-up van LakShmi werkt bovendien verzorgend en voedend.
 • Gebruik zachte, milde producten. Ga geen agressieve reinigingsgel of schuim gebruiken, deze producten drogen jouw huid alleen maar uit waardoor je huid meer talg gaat aanmaken om het weggewassen beschermlaagje te herstellen. Door de hogere talgproductie ga je weer verstopte poriën creëren.


MUSTHAVES

 • Voor de reiniging tussen het wisselen van monkapjes door:
  Tridosha Cleansing Cream € 23.50 Voeg toe
  Floralwater bv kamille of lavendel, vanaf € 9.50 Voeg toe
 • Voor jouw verzorgingsroutine 's smorgens en 's avonds gebruik een zachte milk en tonic uit de Pitta, Vata of Kapha lijn van LakShmi.
  Pitta, Vata of Kapha Milk € 22.10 Voeg toe
  Pitta, Vata of Kapha Tonic € 22.10 Voeg toe
  Verder raad ik het gebruik van de Iris producten aan, de creme en het serum zorgen ervoor dat roodheden verminderen, het kalmeert de huid en zorgt voor vermindering van ontstekingen daarnaast werken ze hydraterend en verzachtend. Deze producten zorgen ervoor dat de huid tot rust komt. Geschikt voor de meest gevoelige huidjes.
  Iris 24HCream € 46.75 Voeg toe
  Iris Relief Hydrogel € 56.50 Voeg toe
 • 1 á 2x per week een diepe reiniging met de Chandan peeling, voor gevoelige huidjes is deze te gebruiken als lysing. Dit houdt in dat je het als masker gaat aanbrengen en 10 tot 15 minuten laat intrekken. Er zitten bepaalde ingrediënten in, enzymen, die de dode huidcellen op een zachte manier oplossen. BIj normale tot stevigere huiden kun je hem als peeling / scub inzetten door hem lekker in te masseren. Daarna afnemen met water, nabehandelen met een floralwater om de pH-waarde van de huid te herstellen. Hierna ga jet het Black Mud Masker aanbrengen, dit masker ontgift en detoxt de huid diep om zo onzuiverheden en ontstekingen te bestrijden. Laat ook weer 10 tot 15 minuutjes inwerken, was af en sluit af met de Iris producten.
  Chandan Peeling € 26.25 Voeg toe
  Black Mud Mask Sachet € 9.95 Voeg toe
 • Bij hele hevige ontstekingen voeg je het Grapefruit Seed Extract toe aan je verzorgingsroutine. Dit product werkt heel erg bacteriedodend en ontstekingsverminderend. Je voegt enkele drupjes toe aan je reinigingsmilk of aan je creme. Of bij heftige ontstekingen een drupje puur op de ontsteking.
  Grape Fruit Seed Extract € 20.50 Voeg toe
 • Verder kun je denken aan het gebruik van voedingssupplementen om jouw immuunsysteem een boost te geven, denk aan één van de Tisama Kruidendranken of het gebruik van de Grapefruit Pit Extract Tabletten. Indien je advies hierover wilt, stuur mij gerust een bericht via whatsapp of mail, ik help je graag.


En: drink heel veel water, dat zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt en denk ook eens aan een kuurweek waarin je alleen puur en onbewerkt voedsel tot je neemt. Niet alleen jouw huid heeft hier profijt van maar je hele lichaam!

En natuurlijk, zodra het weer mag, boek je een behandeling bij jouw schoonheidsspecialiste die jouw huid intensief kan reinigen, herstellen en voeden.

Wees lief voor jouw huid.

Met stralende groet,

Alice Hendriks-Koll,
't Bjoetiekje voor Huidverbetering & Welzijn - Jouw schoonheidssalon in Kerkrade